מערכת "אמנים ישראלים"
כמה וכמה עידכונים חשובים מאיגוד האמנים
בשקט בשקט הצוות המצומצם של איגוד האמנים הפלסטיים פועל ללא לאות בכדי לשפר את מצבם ומעמדם של האמנים הפלסטיים בישראל. אם אם אתם חברי וחברות איגוד (יקרים ויקרות) או גם כאלו שעדיין אינם חברים חברים וחברות באיגוד, משום מה) להלן כמה עידכונים לגבי פעילות האיגוד בשבועות האחרונים: קרן חדשה ליוצרים עצמאיים
חשוב מאוד! בחודשים הקרובים אמור משרד התרבות להתחיל את פעילותה של "הקרן החדשה ליוצרים עצמאיים". תקציב הקרן השנה יעמוד על 15 מיליון שקלים (כפול מהתקציב שמקצה משרד התרבות לתחום האמנות הפלסטית בישראל!).
הקרן תאפשר ליוצרים לפנות לראשונה ישירות למשרד התרבות לקבלת מענקים שלא בתיווך מוסדות או עמותות. לקרן יש פוטנציאל להפוך עבור אמנים פלסטיים למקור מענקים משמעותי נוסף לצד מפעל הפיס. היא צפויה לחלק תקציבים לאמנים מתחילים (עד 20,000 שקלים לפרויקט) ולאמנים פעילים או וותיקים (עד 50,000 שקלים לפרויקט).
שימו לב - הקרן מיועדת לאמנים ממספר תחומי יצירה. אם אמנים פלסטיים לא יפגיזו את הלקטורים בהצעות, בוודאי יעשו זאת מוזיקאים, אנשי תיאטרון, ספרות ומחול – וכך התקציב המופנה במשרד התרבות לתחום האמנות הפלסטית יישאר זעום.
---
הקלות בארנונה
בנוסף, אנחנו שמחים לעדכן על הישג בשיפור תנאיהם של האמנים הפועלים בתל אביב, לאחר פעילות ממושכת שלנו בעניין: תחום הזכאים להנחות בארנונה לסטודיו בתל אביב כולל מאז תחילת השנה לא רק ציירים ופסלים, אלא גם אמני וידאו וצלמים. אמנים שמתגוררים מחוץ לתל אביב – אל דאגה! אנחנו פועלים כדי שעוד עיריות ומועצות ברחבי הארץ יאמצו את החלטתה של עיריית תל אביב.
---
עתירה לשקיפות הנהלים והקריטריונים למינויים של חברי המועצה לתרבות ואמנות
לפני מספר שבועות התקיים בבית המשפט המחוזי בירושלים דיון אודות עתירה שהגשנו יחד עם אמנים פרטיים רבים ומוסדות אמנות נוספים בדרישה לחשוף את הקריטריונים למינוי חברי המועצה הישראלית לתרבות ולאמנות.
על איזו מועצה מדובר? זו שמייעצת לממשלה ולשרת התרבות באילו מוסדות לתמוך, במי להפסיק לתמוך, אילו מוסדות חדשים להקים, אילו מלגות לחלק ובאופן כללי לגבש מדיניות בתחום התרבות. העניין הוא שעל פי החוק, לפחות מחצית חברי המועצה צריכים להיות "מומחים בתחום", והאחרים - "מעורבים בתחום". ובכל זאת, רשימת חברי המדורים אינה נגישה לציבור במלואה והקריטריונים לבחירתם אינם בהירים. עובדה זו מעלה חשש להתנהלות לא תקינה בגוף שפעילותו השקופה והמקצועית קריטית לקהילת האמנים בישראל.
לפי ההסכמה שהושגה בבית המשפט, המדינה תעביר את רשימת חברי המדורים במועצה לתרבות ואמנות, כשדיון נוסף בעתירה נקבע ל-25 במאי. נוסיף לעדכן!
לפרטים נוספים, כתבתו של חן מענית ל"גלובס" בקישור זה
---
פגישה עם מדור האמנות הפלסטית במועצה לתרבות ואמנות
בפגישה שנערכה לאחרונה בין נציגות האיגוד, ורו ועדי, לבין אנשי המדור לאמנות פלסטית במועצה (מהפסקה הקודמת), הזכרנו כי בשנתיים האחרונות לא חולק משום מה "פרס האוצר" של המשרד. ביקשנו שכפיצוי יוענק השנה פרס כפול או משולש.
בנוסף, שמחנו לשמוע שדרישתנו כי תשלום שכר אמן תכנס כקריטריון בתקצוב גלריות ציבוריות נתקבלה. שכר אמנים הוא נושא חשוב מאוד לנו, ואנחנו משקיעים מאמצים גדולים בקידומו ובבדיקת מודלים מוצלחים מהעולם לתקצוב שכר אמן אותם אפשר להציע ולקדם בישראל.
---
איגוד האמנים בפורום מוסדות התרבות
נעדכן גם שנציגת האיגוד, האוצרת עדי אנגלמן, נבחרה לאחרונה כנציגת תחום האמנות הפלסטית בוועד המנהל של פורום מוסדות התרבות. למה זה חשוב, אתם שואלים? משום שפורום מוסדות התרבות הוא גוף המאגד את מוסדות וארגוני התרבות הנכבדים בישראל (למשל - הבימה, בת שבע, האופרה הישראלית, קרן הקולנוע וכיוצ"ב) שמשקיעים משאבים רבים ופועלים יחד כדי להגדיל את תקציב התרבות בישראל, לחזק את מוסדות התרבות, לעורר חשיפה לתרבות ישראלית בארץ ובעולם, גיוס תרומות לגופים ומוסדות תרבות בארץ, קיום כנסים ועוד. עד היום, משום מה, לא היה בהנהלת הפורום אף נציג מתחום האמנות הפלסטית. עכשיו יש!
---
ולסיום, קריאה מומלצת!
אנו שמחים לבשר על פרסומו של מחקר מקיף (מאוד) שיזמנו ובו מיפוי ממצה וטוב של מבנה הגופים הציבוריים המעניקים תמיכות לאמנות פלסטית בישראל. מחברי המחקר הם עו"ד נורית אשר פניג, רועי פביאן ואיתן שוקר. ממליצים לכם ולכן לעלעל בין העמודים 27-57, בהם מיפוי והסבר אודות הגופים המחזיקים ומחלקים את הכספים המיועדים ליצירתכם (ויצירתכן, כמובן) - המסמך המלא בקישור זה